Witam
woj-tech napisał(a):Hi!
I speak english e little but try you help. My apologies if any error.
My setups:
Glow plug - OS #8
Fuel- I mixing
50% Model Technics FI Regular Str
50% Model Technics Contest 10
Fuel tank - "Palmer" type
Propeller - on the video i use Master Airscrew K-series 12X4 10900-11000 rpm (lap 5,5-5,6 s)
now use propeller Pelikan 12x5 cut down 11,75x5 9500-9600 rpm (lap 5,3-5,4 s)
I changed exhaust
Woj-tech:
Thank you very much for your help.
For comparison, my setup:
Fuel: 80% methanol / 20% castor (factory recomended).
Tank: Palmer style. Uniflow is close to fuel pick-up. relative level similar to yours (figure).
Propellers:
First try: wooden 12x5. I only got 7500-7800 rpm. Engine ran poorly. Lap time around 5,2-5,3 s.
Second try: wooden 11x7. I got some 8500 rpm. Engine ran better. Lap time around 4,7-4,8 s (too fast).
Third try: wooden 12x4. I got some 8500 rpm. Engine runs fairly well. Needle valve adjustement is critical. Lap time around 5,2-5,3 s.
Fourth (4º) try: wooden 12x4 but fuel was 10% nitro. Engine ran hot, at 9000 rpm. Needle critical. Engine quit in flight.
I had some tank heating problems. I then installed a heat shield made of balsa sheet to insulate the tank from the exhaust pipe. Engine ran better after this modification, but still critical on needle adjustement.
If engine too rich, I get inconstant (uneven) rpm.
If engine around the critical needle valve setup (peak rpm), it seems to be overheating.
Why did you modify the exhaust / venturi? What was the result?
Dziękuję bardzo pod kątem twój współpracownik. Pod kątem porównanie , mój ustawienie : opał 80% metan 20% bóbr ( fabryka recomended ).
basen Pielgrzym styl. Uniflow jest zawrzeć wobec opał okazja. względny wypoziomować podobny wobec twój ( obliczać ).
śmigła
Pierwszy próbować : drewniany 12x5. JA tylko dostał 7500-7800 rpm. Silnik biegł ubogo. Łono czas wokoło 5,2-5,3 s.
Drugi próbować : drewniany 11x7. JA dostał niektórzy 8500 rpm. Silnik biegł polepszyć. Łono czas wokoło 4,7-4,8 s ( także umocowany ).
Trzeci próbować : drewniany 12x4. JA dostał niektórzy 8500 rpm. Silnik biegi jarmark dobrze. Igła klapa adjustement jest ogromnej wagi. Łono czas wokoło 5,2-5,3s.
Czwarty (4) próbować : drewniany 12x4 oprócz opał był 10% azotan. Silnik biegł gorący , przy 9000 rpm. Igła ogromnej wagi. Silnik kwitować w lot.
JA miał niektórzy basen ogrzewanie problemy. JA wtedy rata pewien upał tarcza wykonane od balsam prześcieradło wobec izolować ten basen z rura wydechowa. Silnik biegł polepszyć za ten modyfikacja , oprócz wciąż ogromnej wagi u igła adjustement.
Jeśli silnik także bogaty , JA dostać niestały ( nierówny rpm. Jeśli silnik wokoło ten ogromnej wagi igła klapa ustawienie ( szczyt rpm ), ponoć zostać przegrzanie.
Dlaczego zrobił ty modyfikować ten wyczerpywać ponoszenie ryzyka? Co był ten wyniknąć?
Does the automatic translation make any sense? I speak absolutely NO polish (although I speak fluently portuguese, spanish, french and english).
Nie wymaga ten automatyczny tłumaczenie zrobić wszelki zmysł? JA mówić całkowicie NIE polski ( chociaż JA mówić płynnie Portugalczyk , hiszpański , francuski i język angielski ).