amerigo napisał(a):Ale zmniejsza też obroty na śmigle a to jest główny problem - brak prędkości. Jak ten mechanizm dokładnie działa?
A może po prostu zwiększyć liczbę cel nie zakładając przekładni ani większego śmigła?
Oczywiście można zwiększyć napięcie i już. Natomiast specyfika lotu motoszybowca (przewidzianego do lotów termicznych a nie hotlinera) jest taka, że lata wolno i jest mu potrzebna mała prędkość postępowa, ale za to duża siła "wyciągająca" do góry. To przekłada się na małą prędkość strumienia zaśmigłowego (pitch speed) ale musi ona być zrównoważona dużą ilością przepychanego śmigłem powietrza co można osiągnąć zwiększając średnicę śmigła.
W tym miejscu zaczynają się schody

Jeżeli damy duże śmigło, to silnik musi mieć wystarczającą moc, żeby je ukręcić a w samolocie mamy ograniczone możliwości zasilania i trzeba się pobawić w dobór najkorzystniejszej kombinacji pakiet/silnik/przekładnia/śmigło. Każdy silnik ma określoną charakterystykę pracy i osiąga największą sprawność lub moc w sobie właściwym przedziale obrotów/obciążenia. Z pomocą przychodzi tu Motocalc - warto poświęcić parę chwil na zapoznanie się z funkcjonowaniem programu i przebadanie różnych wariantów napędu. Nawet jeżeli wyniki z Motocalca nie są idealne, to są całkiem sensowną wskazówką ograniczającą pole poszukiwań.
Co do przekładni - pozwala na zmianę zakresu pracy silnika. Np. SPEED 500 7,2V może pracować zasilany:
1. Z 8 cel (nomin. 9,6V) ze śmigłem 8x4 bez przekładni, pobierając 17-22A i pracując z mocą 150-190W przy sprawności rzędu 42%
2. Z 10 cel (nom. 12V) ze śmigłem 12x8 z przekł. 3,8:1, pobierając 10-16A i pracując z mocą 110-180W przy sprawności rzędu 62%
Jak widac w obu przypadkach wykorzystywana moc silnika jest podobna, tak więc mimo zastosowania napięcia znacznie przekraczającego nominalne silnikowi nie powinno to specjalnie zaszkodzić. Różnicę pomiędzy obu zestawami widać kiedy popatrzymy na teoretyczną prędkość wznoszenia (RofC) dla napędu
bez przekładni to ok. 2.4m/s a
z przekładnią 4.5m/s. Czas lotu to odpowiednio 4min/4min50s (z uwzględnieniem większej ilości cel w drugim przypadku, ogniwa SANYO RC 2/3SC 1300mAh).
Korzyści są chyba wyraźnie widoczne. Silnik jest mniej obciążony. Potrzebny jest mniejszy regulator. Latamy szybciej. Latamy dłużej.