Działo napisał(a):Cały P-47 będzie aluminiowy, więc czy pas antyrefleksyjny malować przed nalozeniem metalizera na model - może to być troszke kłopotliwe czy najpier pomalować cały model, a dopiero po tem pas?
Hubert Kubiak napisał(a):O ile to możliwe, to metalizer na początku...
Hubert Kubiak napisał(a): Dla chetnych skan o Alcladach z FSM (choc sama farbka nie do dostania w Polsce)
Siodlo napisał(a):PS. Dla chetnych skan o Alcladach z FSM (choc sama farbka nie do dostania w Polsce)
Gujos napisał(a):Metalizer na końcu!
Gujos napisał(a):Jeżeli, cały model będzie w alu, a do zamaskowania jest tylko pas przeciwodblaskowy to nie ma prawa się nic pylić.
Pzdr.
Siodlo napisał(a):Zgadzam sie, bo przeciez maskowanie zdejmie dopiero po polerce i werniksowaniu.
pozdro
Witold Kozakiewicz napisał(a):Oczywiście to tylko moja metoda pracy, ale wydaje mi się że nie ma sensu utrudniać sobie życia. A to kto jaką metodę obierze to jego wybór.
Witold Kozakiewicz napisał(a):Spróbujmy odtworzyc tok prac.
Model sklejony, wyszpachlowany, wypolerowany...
Na to kładę matowy pas przeciwodblaskowy, tak?
dalej maskuję to co ma nie być metaliczne, i tu mam pierwszy problem przecież bedę kładł metalizer na matowy lakier który mam wokół panelu przeciwodblaskowego.
Witold Kozakiewicz napisał(a):Dalej kalki, werniks, ściągam maskowanie z panelu i .... zostaje mi niepowerniksowany panel
Wróć do Modelarstwo redukcyjne - plastik
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość