Strona 3 z 3

PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 2:09 am
przez bey
Ebay dobra rzecz, tylko te koszty przesyłki trochę przesądzają na jego niekorzyść...

PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 8:49 am
przez Tomek Pawlukowiec
No ale koszty wysyłki ty ustalasz, więc nie widzę problemu. Wysłanie dużej paczki priorytetem do USA czy Kanady to 126zł, sporo, ale doliczasz to albo do ceny modelu i dajesz FREE SHIPPING, albo osobno dodajesz koszt wysyłki w ustawieniach aukcji. Przy mniejszych modelach (do 1kg paczka) koszt wynosi 81zł, tak więc nie jest to tragedia...zwłąszcza jak kupujący ponosi koszt wysyłki.
Jak dla mnie większym bólem są opłaty i prowizje na ebayu, kroją ostro, więc to też trzeba uwzglednić w cenie modelu.

Re: Sprzedaż modeli na ebay.com ???

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 6:24 pm
przez puma111
Hej!
Jeśli ktoś to niech podeśle linka do jakiegoś sprzedanego modelu lub odnośnik do kategori, w której trzeba szukać już sklejonych modeli na Ebay?

Pzdr.

Re: Sprzedaż modeli na ebay.com ???

PostWysłany: Pią Wrz 16, 2011 1:31 pm
przez Tomek Pawlukowiec
Co prawda trochę czasu już minęł, ale co tam: wpisz po prostu "1/32 built" (lub inną, interesującą Cię skalę) i bedziesz miał linków od pyty...

Re: Sprzedaż modeli na ebay.com ???

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2011 9:33 am
przez Mierzu
Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie odnośnie sprzedaży na ebay. jak wiadomo większość z nas ma zarejestrowane konta na polskim e-bayu. A jak się to ma do sprzedaży? Chodzi mi o to, że większość ebay na świecie ma zupełnie inaczej rozplanowane działy sprzedaży ( np. na naszym nie ma czegoś takiego jak sprzedaż złożonego modelu).
Czy wystawiając model na polskim ebayu, będzie on widoczny na całym świecie?

Re: Sprzedaż modeli na ebay.com ???

PostWysłany: Śro Paź 26, 2011 11:13 am
przez Tomek Pawlukowiec
A jak jest w temacie? "Sprzedaż modeli na ebay.com" a nie na ebay.pl :). Jeśli wystawisz na ebay.pl to... właśnie, dziwna sprawa, ale nie będzie widoczne na ebay.com... ale jak wystawisz na ebay.com to będzie widoczne na ebay.pl :P (chyba, że się coś zmieniło). Mam konto założone na jednym i drugim. Ale żeby sprzedać coś poza Polską to muszę wystawić z ebay.com (co jest absurdem, bo tak naprawdę to jest to JEDNO I TO SAMO KONTO...ale dwa serwisy jakby). Jak wystawię przez com, to logując się na pl mam oczywiście info o wystawionej aukcji. Porąbane to trochę, ale tak działa.