Witam!
Trochę wbrew moim planom, wstępem do latadeł będzie statek kosmiczny Apollo Spacecraft od Revella. Olbrzymie pudło + Olbrzymie części:D Tak to jest kiedy rodzinka wybierze się do UK:) Prawdopodobnie pierwszy model pomalowany aero. Dziś chyba będą postępy.
Inbox:
Za Horde! Za LOTRA! Za DnD! Za Fantasy!
Warsztat:
M4A3 Sherman (76) 1:35 Dragon
Apollo Spacecraft 1:32 Revell
W planach:
7TP
Kubelwagen
Chmm... raczej tu nikt nie zagląda, szkoda że to nie samolot, może w "Lotnicze" wątek miałby więcej widowni. Przepraszam za jakość fotek, robione niestety z fleszem :/ Mam nadzieję, że nie za duże te fotki.
Warsztat:
W planach:
7TP
Kubelwagen
Ja będe z ciekawością obserwował postęp twoich prac. Z racji na 40 lecie lądowania na księżycu miałem nawet chęć na jakiś model. Ale ten Apollo w 1/32 jest tak opiekielnie drogi, że odpuściłem sobie. JAk by mi się udało kupić mniejszy zestaw lądownika z Airfixu to może się skuszę.
Szykuję się do "figórków" i zabieram za fotele. Kokpit już przymocowany, brakuję tylko części z siedzeniami, kosmonautami i jeszcze jednej płyty roździelczej. Będę musiał spasować ją na sucho i co najwyżej przyczepić na np. bluetack, żeby można było spokojnie później otworzyć i pomalować. "Później" czyli kiedy zakupię kompresor Oto fotki siedzisk i figsów( fotele jeszcze trzeba "przyprawić" kilkoma cząstkami):
Za jakość fotek przepraszam, złe oświetlenie bo u mnie na warsztacie jak w ciemnicy i z fleszem fotki są do bani, a bez to trzeba ustawić krótki czas, żeby ręka nie drgnęła:)
Warsztat:
W planach:
7TP
Kubelwagen
Nie , oczywiście że nie. To szaro-zielone farbka dołączona do zestawu, a to drugie to obicie to revellowski "Beige" zakupiony kiedyś do kapturów w figurkach szwabów ze stalingradu, i nakazany do użycia w instrukcji.
Warsztat:
W planach:
7TP
Kubelwagen
Ja ten kolor skojarzyłem z enigmatycznym amerykanskim podkładowcem salmon ale to by musiał się wypowiedzieć taki jeden Gienek...
Działąj, popatrzę dla odmieny na coś co nie strzela (chyba )